mercoledì 14 aprile 2021

Zašto muslimani ne jedu svinjetinu

Skip navigation Sign in. Get without the ads. Zašto muslimani ne jedu svinjetinu ? Bolje svinjetinu jesti. Esmir Halilovic - Duration:.


Pa zašto kršćani jedu šunku, slaninu i ostale svinjske prerađevine? Zabrana “nečistog” svinjskog mesa se spominje u Levitskom zakoniku: “A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa – za vas je nečista. Osim toga, mlijeko ne svinjetina bijela i crvena. Također anatomija sugerira da je žila kucavica svinje učiniti, tako da se gore navedeni postupak ne može biti apsolutno točna. Postoje neki dokazi, prema kojem muslimani ne jedu svinjetinu.


Svinja po njima prljava životinja. Poznato je da Židovi jednostavno to ne dotiču. Pa, ako znamo da Biblija deli sve zivotinje na ciste i prljave, a da svinja spada u drugu grupu, onda je jasno da je Muhamed prepricavajuci Bibliju, tj. Kuran, zabranio svojim vernicima da jedu svinjetinu.


Zašto muslimani ne jedu svinjetinu

Prvo, svi ne pokušavaju točno držati sve kanone. Mnogi od njih ne razumiju zašto svinjetinu ne mogu jesti muslimani i Židovi. Drugo, svinjetinu ne izbjegavaju svi Židovi u nizu, već samo oni koji prakticiraju judaizam (religijski sustav koji se temelji na Starom zavjetu). Svi znaju da je konzumiranje svinjskog mesa islamom zabranjeno.


Kur’an spominje zabranu konzumiranja svinjetine na četiri mjesta: u suri El-Bekare. Ipak, na Balkanu je slika malo drugačija - gotovo da nema muslimana koji makar nekad ne popije opojno piće, a tako je bilo i još u davna vremena, kad je islam stigao na Balkan s Turcima. U brojnim srpskim narodnim pesmama su muslimani , age, ti koji piju vino, recimo. Kuranskim tekstom je zabranjeno jedenje mesa. Pored toga muslimani znaju da im njihov gospodar ništa nije zabranio, a da se iza te zabrane ne krije neka šteta za njih.


Zašto muslimani ne jedu svinjetinu

Upoznaj Islam kroz muslimane srijeda, 24. Ako ste ostavili svoju zemlju radi Kanade, a ne radi druge muslimanske zemlje, to je verovatno zato što ste smatrali da je život u Kanadi bolji nego drugde. Samo jednom postavite sebi pitanje zašto je ovde, u Kanadi, bolje nego u zemlji iz koje dolazite. Svinjetina u školskim kuhinjama je deo odgovora, objasnio je gradonačelnik Dorvala.


Poleg tega mleka ne svinjsko belo in rdeče. Prav tako anatomija predlaga, da jugularno veno prašiča storiti tako, da zgornja metoda ne more biti popolnoma pravilna. Obstaja nekaj dokazov, v skladu s katerim muslimani ne jedo svinjine.


Pig po njih umazana žival. Nihče vam zagotavlja, da svinja ni jedel podgane ali celo svoje odpadke in. Ovo je verovatno jedna od najvažnijih tema o kojima sam dosad govorio i za koju lično imam najviše interesovanja zbog toga što mi je omogućila da.


Tema: Zasto muslimani ne jedu svinjsko meso? Moderator: Latifovich) Trenutno vreme je: 30. Bas iz tih razloga je Mojsije zabranio jevrejima da jedu svinjetinu dok su se selili.


Zašto muslimani ne jedu svinjetinu

Muslimani samo nastavljaju tradiciju.

Nessun commento:

Posta un commento

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.

Post più popolari