venerdì 27 marzo 2020

Ratkó korszak

Első körben a mai nagyszülők generációja sérült: kényszer-gyerekvállalás az ötvenes években. Nem akarás, következményes nyögés, sírás. A lakosságnak a jövőben nagyobb hangsúlyt kell helyeznie az öngondoskodásról. Magyarországon, aki miniszteri posztot töltött be.


Ratkó -gyerekek nyugdíjba vonulása komoly kihívást jelent a hazai nyugdíjrendszernek.

Unokaöccse Ratkó József, József Attila-díjas költő. Ratkó Anna elvtársnő a közegészségügy feladatairól beszélt”. Nos, Ratkó elvtársnő, később egészségügyi miniszter lett, és az ő nevéhez fűződik a születések számának ugrásszerű megugrása, – a „ Ratkó-korszak ” – az abortusz megszigorításával, és a csecsemőgondozás támogatásával. Karácsony Mihály szerint az immár 61–éves korcsoportnál elérkezett az egységes számvetés ideje, hiszen aktív életszakaszukban is csaknem azonos dolgokat éltek át. Az európai országok többségében a második világháborúban elmaradt születések pótlásaként egy születési hullámhegy, az úgynevezett „baby boom” alakult ki.


A drasztikus abortusztilalom és a gyermektelenségi adó miatt a természetes szaporodás üteme ezekben az években jelentősen nőtt. Első munkahelye a Soroksári úti Fegyver- és Gépgyár volt.

Tudjuk: a Ratkó-korszak gyerekei közül sok kerül majd idősek otthonába, mert az ő gyerekeikre a nyugdíjas idő kitolódásával, az erősödő munkahelyi követelményekkel olyan nyomás és igénybevétel nehezedik, hogy nem lesznek képesek gondoskodni majd idős szüleikről. Ratkó korszak gyerekeinek gyermekei, s fenti folyamat permanenssé vált. Idősotthonok: Jönnek a Ratkó-korszak szülöttei és „a feszültség előbb-utóbb felrobban” ezer férőhely van és ezren vannak várólistán. Szóba került, hogy milyen nehéz bejutni az idősotthonokba, és ennek okát Karácsony Mihály részben abban látja, hogy a Ratkó -korszakban született évente 2ezer gyerek most kerül a nyugdíjas korba. Ez az a korosztály, akiknél mindig az aktuális intézményből volt kevés, folytatta.


Ratkó-korszak A legfrissebb statisztika alapján úgy tűnt, a nyugdíjasok a kormányzati ösztönző intézkedések ellenére sem nagyon akarnak visszatérni a munka világába. Az azonban egyáltalán nem véletlen, hogy a kormány a problémák megoldásában a nyugdíjasokra is épít. Rövid időn belül meg kellene duplázni az idősotthoni férőhelyek számát. A Ratkó -generáció tagjai megérkeztek a nyugdíjas életszakaszba.


Kormányzati körökben már alig találni olyan sajtótájékoztatót, ahol ne kerülne szóba a népesedés kérdése. Nem is olyan régen volt egy kor, amikor kötelező volt a nőknek szülni. Családtervezés, mint olyan, nem létezett, védekezési lehetőség szinte elérhetetlen.


Százmilliárdos akciótervvel állítaná meg a demográfiai katasztrófát a kormány. Patthelyzet Az amerikai tárgyalóra vár a kormány CEU-ügyben. A New York-i kormányzó már bejelentkezett.


Hosszú út A büntetőügyektől fenyegetett Farkas Flóriánnal képzeli el a jövőbeni együttműködést is a Fidesz.

Az alkoholisták száma is emelkedett, a 80-as évek elejére a lakosság -a szenvedett ebben a betegségben. A válások száma a duplájára nőtt. A gyerekszám csökkent, csak a 70-es években volt némi javulás, mert ekkor szültek a Ratkó-korszak gyerekei, de utána újra visszaesés következett. Már csak egy kattintásra van szükség, hogy megerősítsd feliratkozási szándékodat!


Amennyiben nem kapod meg megerősítő e-mailünket, kérünk, ellenőrizd. A korszak jelmondata így szólt: Lánynak szülni dicsőség, asszonynak kötelesség! Abban az időben tilos volt az abortusz,és rengeteg gyerek született,akik a következő években mennek majd nyugdíjba.

Nessun commento:

Posta un commento

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.

Post più popolari